Nieuws

Zelf de kantoortemperatuur bepalen?

Een bureau met luchtroosters die warme of koude lucht naar u toe blaast of een bureaustoel die verwarmt of koelt: geen overbodige luxe. Dit blijkt uit onderzoek naar de invloed van binnenklimaat op de productiviteit van werknemers. Is het zelf regelen van de temperatuur op uw werkplek binnenkort mogelijk? Atze Boerstra promoveerde aan de TU Eindhoven op een onderzoek naar het binnenklimaat van kantoren.

Airco op kantoor: de ideale temperatuur

Het juiste binnenklimaat beïnvloedt de productiviteit van medewerkers tot wel 15%. De ideale temperatuur is hierin een belangrijk onderdeel. Welke temperatuur perfect voor de werkvloer is blijft echter een punt van discussie.

Schone airco belangrijk in ziekenhuisruimte

Hoewel de temperaturen per kamer verschillen, worden sommige ruimtes in ziekenhuizen intensief gekoeld. Niet om de patiënt te pesten, maar juist om hem gezond te houden; de lage temperatuur is hiervoor cruciaal. De meeste ziekenhuizen zijn daarom voorzien van kwalitatief goede klimaatsystemen.

Vervang oude airco’s

Aircosystemen gaan een lange tijd mee en de kosten voor onderhoud en reparatie zijn bij een nieuw systeem laag. Voor oudere systemen is dit echter niet het geval: bij een airco van 10 jaar of ouder moeten vaak onderdelen vervangen worden. Slijtage of gebrekkig onderhoud kunnen daarbij zorgen voor hogere kosten.

Vrouw in de kou op kantoor

Veel ondernemers kopen een klimaatsysteem om de werkvloer behaaglijk te houden. Hierbij wordt temperatuur vaak door een man bepaald. De meeste mannen weten echter niet dat de optimale temperatuur van de vrouw twee graden hoger ligt dan die van de man.

Een airco of cv? Uw huis het goedkoopst verwarmen

Uw huis wordt waarschijnlijk verwarmd door een cv-ketel. Maar wist u dat een airco uw huis ook kan verwarmen? Denk maar eens aan de airco in uw auto. In de zomer heerlijk koel, ’s winters aangenaam warm. Een airco is dus ideaal om uw huis te verkoelen én te verwarmen. Maar is een airco ook zuiniger en goedkoper?

Luchtgordijnen, ook voor de zomer

Veel mensen vinden een luchtgordijn in de winter heerlijk. Elke winkelier met een luchtgordijn ziet in de koude wintermaanden de bezoekers binnenstromen om even op te warmen. Maar wat veel mensen niet weten is dat een luchtgordijn ook dienst doet in de zomer. Hierdoor lopen veel winkeliers belangrijke energie besparing mis in de zomer.

De vier warmste plekken ter wereld om te wonen

In onze eerdere blogpost heeft Aircogroep de vier koudste plekken om te wonen behandeld.

Airco in uw ruimte? Kies het ideale systeem!

Hoewel de zomermaanden nog een tijd op zich laten wachten is een airconditioner zeker niet overbodig in de koudere maanden van het jaar. De eerder beschreven voordelen van een airco komen namelijk ook prima in de wintermaanden van pas. De intensieve werkzaamheden van uw personeel moeten toch ondersteund worden met schone en/of frisse lucht.

De vier koudste plekken ter wereld om te wonen

We leven op een erg fijne planeet. Niet te ver van de zon af en niet te dichtbij. Hierdoor zijn de meeste plekken op de wereld prettig en bewoonbaar.
Getoond 1–10 van 1712