Luchtgordijnen, ook voor de zomer

Veel mensen vinden een luchtgordijn in de winter heerlijk. Elke winkelier met een luchtgordijn ziet in de koude wintermaanden de bezoekers binnenstromen om even op te warmen. Maar wat veel mensen niet weten is dat een luchtgordijn ook dienst doet in de zomer. Hierdoor lopen veel winkeliers belangrijke energie besparing mis in de zomer.

Hoe werkt een luchtgordijn?

Een luchtgordijn is ontwikkeld om het klimaat te regelen in panden met een open ingang. Zo houdt een luchtgordijn in de winter het pand lekker warm maar zal in de zomer het pand koel blijven. De continue stroom van warme of koude lucht houdt lucht van dezelfde temperatuur binnen en lucht van andere temperatuur buiten. Ook nare geurtjes, insecten en zelfs stof worden op deze manier buiten gehouden. Een luchtgordijn kan ook extra koude of warme lucht bij blazen, eventueel in combinatie met de airconditioning.

Luchtgordijn, airco of allebei?

Airconditioning en een luchtgordijn zorgen in de zomer samen voor een gekoelde ruimte. De airconditioning blaast koude lucht in het pand en het luchtgordijn houdt deze lucht ook echt binnen. Daarnaast ontstaat er een goede luchtcirculatie waardoor het hele pand dezelfde temperatuur heeft. Het lijkt misschien dubbelop, maar de combinatie van airconditioning en een luchtgordijn kan juist energiebesparend werken. Door het luchtgordijn hoeft de airconditioning minder hard en minder lang te draaien.

Is een luchtgordijn iets voor mij?

Airco Groep Holland biedt verschillende soorten luchtgordijnen aan, afhankelijk van uw wensen en uw budget kunnen we de juiste selectie voor u maken. Zo beschikken wij over verschillende merken maar ook verschillende soorten luchtgordijnen, variërend van elektrisch verwarmd tot water verwarmd en zelf warmtepomp verwarmd.

© 2024 Airco Groep Holland | Powered by iClicks