Vervang oude airco’s

Aircosystemen gaan een lange tijd mee en de kosten voor onderhoud en reparatie zijn bij een nieuw systeem laag. Voor oudere systemen is dit echter niet het geval: bij een airco van 10 jaar of ouder moeten vaak onderdelen vervangen worden. Slijtage of gebrekkig onderhoud kunnen daarbij zorgen voor hogere kosten. Het is daarom verstandig om deze oude airco-units op tijd te vervangen voor nieuwere en efficiëntere exemplaren.

 

Goed onderhoud

Bij goed onderhoud en juist gebruik is de levensduur van een aircosysteem goed te rekken. Het is daarom belangrijk om de units jaarlijks te laten onderhouden door een erkend installateur. De monteur controleert het systeem op onder andere lekkage van koudemiddel en reinigt en loopt de binnen- en buitenunit geheel na zodat eventuele gebreken direct aan het licht komen. Slecht werkende onderdelen worden vervangen waardoor het apparaat efficiënt blijft werken. Als gebruiker heeft u ook een stukje eigen verantwoordelijkheid: het is belangrijk dat u de buitenunit vrijhoudt van vuil en bladeren en dat binnenunit zo nu en dan gecontroleerd wordt. Het filter kan anders snel verstopt raken.

 

Nut van vervangen

Een nieuw aircosysteem gaat over het algemeen 10 jaar of langer mee. Na deze 10 jaar worden de reparatiekosten steeds hoger en werkt het apparaat steeds minder goed. Ook is bij veelvuldig gebruik de slijtage aan de compressor van het systeem merkbaar. Het is dan ook verstandig om het apparaat na 10 jaar te vervangen. Aircosystemen die nu al ouder dan 12 jaar zijn en het nog wel doen, verbruiken veel meer stroom dan de apparatuur van tegenwoordig. De technologie heeft niet stilgestaan: tegenwoordig krijgt u ruim vier kilowatt koelvermogen per één kilowatt verbruik.

 

Zowel binnen als buiten

Binnen- en buitenunit zijn samen bepalend voor het koelvermogen en de efficiëntie van een aircosysteem. Beide units worden elk jaar veiliger en efficiënter. Het vervangen van een complete set heeft daardoor veel meer effect dan het vervangen van afzonderlijke units. Vaak is het ook niet mogelijk om 1 van de 2 te vervangen omdat deze aparte onderdelen niet communiceren met de oude sets.

 

Vraag onze specialist

De specialisten van Airco Groep Holland hebben veel ervaring met het onderhouden en plaatsen van verschillende soorten aircosystemen. Twijfelt u over het vervangen, of heeft u heeft u vragen over een aircosysteem? Bel dan met 023 – 822 44 24 of vul het contactformulier in.

© 2024 Airco Groep Holland | Powered by iClicks