Met een airco de winter door!

In het dagelijks leven is er niet alleen verkoeling nodig, maar ook warmte. De koudere maanden komen er aan, wat betekent dat uw huis warm gehouden moet worden. Normaliter zet je de airco uit en gebruik je deze niet meer tot aan het voorjaar. Echter de airconditioners van Airco Groep Holland kunt u in zowel in de winter als in de zomer gebruiken.

Alternatief voor uw CV ketel

De airconditioners van Airco Groep Holland zijn allemaal voorzien van een warmtepomp met moderne technologie. Deze warmtepompen zijn hét alternatief voor uw Cv-ketel. Door middel van de waterpomp kunt u de ruimte namelijk heerlijk verwarmen.

Een warmtepomp

Denk bij een warmtepomp aan het comfortgevoel wat u in de auto heeft. In de auto zijn we namelijk al lang gewend aan de kou die airconditioning kan bieden, maar ook aan de warmte. Het is daarom ook niet raar dat de belangstelling voor warmtepompen in huis of op het werk ook groter wordt.

Na het onttrekken van de warmte aan de buitenlucht, wordt deze binnen afgegeven door de binnenunit in uw ruimte die daarmee wordt verwarmd. Ook al is het buiten -15 graden Celsius, het blijft nog steeds mogelijk om met de warmtepomp de warmte uit de buitenlucht te onttrekken!

De voordelen

Een warmtepomp biedt diverse voordelen. Deze zijn als volgt:

–          Energiebesparing
Een warmtepomp maakt geen gebruik van gas of andere fossiele brandstoffen. Een warmtepomp maakt alleen gebruik van elektriciteit. De verhouding van de toegevoegde energie tot de afgegeven warmte is een stuk zuiniger dan de Cv-ketel.

–          Vermindering van CO² uitstoot

Doordat de waterpomp geen gebruik maakt van brandstof, veroorzaakt het in verhouding veel minder CO²-uitstoot dan wanneer u een cv-ketel gebruikt. Tevens is er een oneindige hoeveelheid lucht beschikbaar waaruit u zeer duurzaam uw warmte kunt onttrekken. Slechts het energiegebruik van de compressor in uw airconditioner gebruikt energie, de warmte die uit de lucht wordt onttrokken is gratis.

–          Verwarmen en koelen

Met een en hetzelfde product kunt u zowel een ruimte verwarmen als koelen. Kortom twee-in-een.

Naast de bovenstaande voordelen is een lucht/lucht warmtepomptechnologie schoon, betrouwbaar en onderhoudsvriendelijk. Kortom, alleen maar voordelen.

Wilt u meer informatie over het kopen van een airco of het gebruik van een airco in de winter en zomer? Lees meer over de mogelijkheden onder airco kopen en maak ook gebruik van de dubbele functionaliteit van zo’n systeem.

© 2024 Airco Groep Holland | Powered by iClicks