De vier warmste plekken ter wereld om te wonen

In onze eerdere blogpost heeft Aircogroep de vier koudste plekken om te wonen behandeld. Dat leek ons wel gepast gezien de koude decembermaand. Nu de lente nadert en het langzaamaan weer langer licht wordt geven we je een lijstje met de vier warmste plekken ter wereld om te wonen. Het gaat hierbij om gebieden of woonplaatsen die gemiddeld vrij hoge temperaturen beleven in de zomermaanden of gedurende het hele jaar. Plekken waar een goede airco niet zou misstaan dus.

Death Valley, Verenigde Staten van Amerika

Death Valley (Vallei des Doods) is een gebied in het westen van de Verenigde Staten van Amerika. Het ligt tussen de staten Nevada en Californië en het is het heetste gebied in Noord-Amerika. Dit gebied wordt al eeuwen bewoond door de indiaanse Timbisha-stam. De gemiddelde temperatuur in juli is er 47 graden Celsius.

Wadi Halfa, Sudan

Wadi Halfa ligt in het noorden van Sudan, aan het Nubiameer. Deze stad is het eindpunt van een treinrail waarnaar treingoederen , via het meer per boot verder vervoerd worden. Dit gebied wordt bewoond door bijna 16.000 mensen en de gemiddelde temperatuur in juli van 41 graden Celsius. Naast de hoge temperatuur is er sprake van bijzonder weinig neerslag gedurende het gehele jaar.

Ahwaz, Iran

In deze stad in het westen van Iran wonen meer dan een miljoen mensen. Naast deze hoge temperaturen (46 graden Celsius in juli) van de stad heeft de Wereld Gezondheidsorganisatie van Verenigde Natie de stad ook uitgeroepen tot stad met de ernstigste luchtvervuiling ter wereld.

Jizan, Saoedi-Arabië

Deze stad in het uiterste zuiden van Saoedi-Arabië heeft meer dan honderdduizend inwoners en de gemiddelde temperatuur in juli is 37 graden Celsius. Dit is niet bijzonder warm vergeleken met de andere woonplaatsen in dit lijstje. Echter is het gedurende het gehele jaar vaak tussen de 37 en de 22 graden. Zelfs in de winter.

Alhoewel deze opties allemaal wel heel erg heet zijn, kijken wij net als heel Nederland stiekem alweer een beetje uit naar de zomer. Vindt u Nederland te warm in de zomer? Overweeg dan eens om een airco te kopen. Ga voor meer informatie naar deze pagina.

© 2024 Airco Groep Holland | Powered by iClicks