Ambient luchtgordijn

Een ambient luchtgordijn zorgt voor een optimale klimaatscheiding waarbij geen verwarming nodig is. Dit type luchtgordijn is dan ook vooral geschikt voor gebouwen die bestaan uit verschillende klimaatzones. Met aan ambient luchtgordijn tussen een laadhal en een vriesruimte behoudt u de gewenste temperatuur, voorkomt u energieverlies en gaat u mist- en ijsvorming tegen.

Maten van een ambient luchtgordijn

Een ambient luchtgordijn is in verschillende maten leverbaar.

Breedte

  • 1 meter
  • 1,5 meter
  • 2 meter

Hoogte

  • Maximaal 3,5 meter
Het is goed mogelijk om meerdere luchtgordijnen aan elkaar vast te maken. Bij afwijkende maten plaatsen we daarom eenvoudig twee of meer luchtgordijnen naast elkaar.

Een luchtgordijn moet altijd de gehele deuropening afschermen om effect te hebben. Een kleiner luchtgordijn aanschaffen heeft dus geen effect.

De voordelen van een ambient luchtgordijn

Toepassingen van een ambient luchtgordijn

Een ambient luchtgordijn is specifiek bedoeld voor koelruimtes van distributiecentra, productiebedrijven en andere bedrijven waar koele lucht binnen gehouden moet worden. U vindt dit type luchtgordijn dan ook terug in kleine vriescellen in supermarkten en in bloemenzaken. Voor het regelen van de temperatuur in een winkel of een bedrijfspand is een ambient luchtgordijn niet geschikt. We raden u voor deze panden een elektrisch luchtgordijn of een luchtgordijn met een warmtepomp aan.

Garantie en installatie

U ontvangt bij de aankoop van een ambient luchtgordijn bij Airco Groep standaard twee jaar garantie. Onze monteurs plaatsen geregeld luchtgordijnen in koel- en vriesruimtes, dus zij weten precies hoe zij te werk moeten gaan. De kosten van de installatie van onze luchtgordijnen zijn bij de prijs inbegrepen. Daarnaast bieden we u de mogelijkheid om een onderhoudscontract bij ons af te sluiten. Wij regelen dan voor u het onderhoud van uw ambient luchtgordijn zodat u zeker weet dat het goed werkt en lang meegaat.

De werking van een ambient luchtgordijn

Ambient luchtgordijnen voorkomen dat koude lucht verloren gaat in koelruimtes en vriezers, maar leveren geen extra warmte. Wanneer u de deur van een koude ruimte opent, houdt het ambient luchtgordijn de warmere lucht tegen die vrijkomt. De koude lucht wordt daarentegen binnen de ruimte gehouden. Hierdoor hoeft het koelsysteem minder hard te werken waardoor een ambient luchtgordijn een energiebesparende functie vervult. De optimale klimaatscheiding beperkt de vochtuitwisseling tussen twee ruimtes. Het resultaat is een minimale mist- en ijsvorming en minder onderhoud om de ruimte ijsvrij te houden.

Andere producten van Airco Groep Holland

Bij Airco Groep Holland kunt u ook terecht voor:

Contact

Wilt u meer weten over onze ambient luchtgordijnen? Neem dan contact met ons op via onderstaand contactformulier of bel naar 023 – 822 44 24.

    © 2024 Airco Groep Holland | Powered by iClicks