Vrouw in de kou op kantoor

Veel ondernemers kopen een klimaatsysteem om de werkvloer behaaglijk te houden. Hierbij wordt temperatuur vaak door een man bepaald. De meeste mannen weten echter niet dat de optimale temperatuur van de vrouw twee graden hoger ligt dan die van de man. Hierdoor hebben veel vrouwen het koud op hun werk.

Verschil in hormonen

Dat vrouwen slechter tegen koude temperaturen kunnen heeft te maken met het verschil in hormonen. De hormoonhuishouding zorgt ervoor dat er minder bloed naar de ledematen stroomt; hierdoor is het voor een vrouw moeilijker om warm te blijven.

Warme kleding

Het is niet alleen de hormoonhuishouding, maar ook de kledingkeuze die zorgt voor het koude gevoel. Vrouwen gaan vaak luchtiger gekleed naar het werk dan mannen. Jurkjes en rokjes zorgen ervoor dat er via de benen veel warmte verloren gaat. Vrouwen kunnen zichzelf helpen door warmere kleding aan te trekken.

Graadje warmer

Hoewel vrouwen soms zelf verantwoordelijk zijn voor het koude gevoel, kunnen mannen ook bijdragen aan de oplossing. Door de airco één of twee graden warmer te zetten is het kou-probleem verdwenen. Dit is niet alleen gunstig voor de sfeer, maar ook nog eens goed voor de portemonnee. De airco hoeft hierdoor minder hard te werken en verbruikt daardoor minder energie.

Klimaatsysteem

Met een klimaatsysteem kan een kantoorpand op verschillende plekken gekoeld en/of verwarmd worden tot de gewenste temperatuur. Het systeem onttrekt warme lucht op plekken waar het te warm is en gebruikt deze om koele plekken te verwarmen (Denk aan de noord- en zuidkant van een gebouw, door de straling van de zon zal het aan de zuidkant vaak te warm zijn terwijl de noordkant iets te koel is).  Een klimaatsysteem is hiermee een duurzame oplossing voor het kou-probleem soms is er slechts alleen wat energie nodig voor de compressoren van het systeem om de warmte te verplaatsen. Bekijk hier de mogelijkheden voor uw kantoor.

© 2024 Airco Groep Holland | Powered by iClicks