Airco in uw ruimte? Kies het ideale systeem!

Hoewel de zomermaanden nog een tijd op zich laten wachten is een airconditioner zeker niet overbodig in de koudere maanden van het jaar. De eerder beschreven voordelen van een airco komen namelijk ook prima in de wintermaanden van pas. De intensieve werkzaamheden van uw personeel moeten toch ondersteund worden met schone en/of frisse lucht. Daarnaast is een airco op kantoor gewoon noodzakelijk om de werkzaamheden optimaal te kunnen verrichten in de zomermaanden. Afhankelijk van het aantal ruimten die moeten worden verkoeld, verwarmd en/of geventileerd kunt u kiezen uit twee typen systemen, namelijk 1 of meerdere ‘Single-split’ systemen of een ‘Multi-split’ systeem.

Een Single-split systeem

Een Single-split systeem is een airconditioner die bestaat uit één binnen- en één buitenunit. Hierbij wordt het binnen en het buitendeel door middel van het geïsoleerde leidingwerk en de bekabeling met elkaar verbonden. De buitenunit onttrekt in de winter warmte uit de buitenlucht, die in een ruimte via de binnen unit wordt afgegeven. Ook bestaan er modellen die daarnaast uw vertrek tevens van verse lucht voorzien. Uiteraard zit in ieder model een fijnstof filter systeem wat erg prettig is voor mensen met bijvoorbeeld allergieën. Wanneer u 1 ruimte wilt verkoelen is een Single-split systeem een prima oplossing. Wanneer u echter meerdere ruimten wilt gaan koelen of verwarmen dan is een multi split vaak de oplossing. Single-split airco’s zijn er in tal van modellen die aan de wand, de vloer of aan/in een plafond bevestigd kunnen worden.

Een Multi-split systeem

Wanneer u juist meerdere ruimten wilt verkoelen kunt u er voor kiezen om meerdere Single-split modellen naast elkaar te gebruiken. Wanneer de buitenunits op het dak staan waar niemand er zicht op heeft is dit de goedkoopste oplossing. Mocht de beschikbare ruimte voor de plaatsing van de buitenunit krap zijn of gaat het esthetische aspect een rol spelen dan is het handiger om een Multi-split systeem aan te schaffen. Bij een Multi-split systeem worden er meerdere binnenunits aan één buitenunit gekoppeld. Op deze manier wordt er veel ruimte bespaard. Afhankelijk van het aantal ruimten waarvoor de airco de lucht moet gaan behandelen kan er gekozen worden voor een Multi-split systeem met 2 tot wel 8 binnen units. Alle binnen units kunnen apart worden bediend, maar bij het gebruik van meerdere binnen units kan er alleen worden gekoeld of verwarmd. Ook voor de Multi-split systemen geldt dat er tal van verschillende modellen binnen units verkrijgbaar zijn.

Meer informatie over de juiste airco voor u

Mocht u nieuwsgierig zijn geworden omtrent het toepassen van zo’n single split of multi split systeem in uw eigen situatie neem dan gerust een kijkje op de website of neem telefonisch contact op met een van de specialisten van de Aircogroep. Dit kan door te bellen met 023 – 822 44 24.

© 2024 Airco Groep Holland | Powered by iClicks