Warmtepompen

Warmtepompen zijn hét alternatief voor uw cv-ketel. U vindt ze tevens terug in onze airconditioners. Al onze leverbare systemen kunnen uw ruimten naast koelen, eveneens verwarmen door onttrekking van warmte aan de buitenlucht. Dit is mogelijk tot buitentemperaturen van maar liefst -15⁰C!

Voordelen
Daarnaast is de lucht- / waterwarmtepomptechnologie een goed alternatief voor een conventionele cv-ketel. Zo’n systeem biedt vele voordelen: het is schoon, betrouwbaar en onderhoudsvriendelijk. Daarnaast worden conventionele brandstoffen schaars en steeds duurder. Wanneer deze kosten oplopen, is dit het meest interessante verwarmingssysteem met hernieuwbare warmtebron die gebruik maakt van de vrije warmte in de buitenlucht. Dit systeem biedt ongeveer 50% meer rendement dan een gas gestookte ketel. Het garandeert een aanzienlijke energiebesparing en reductie van de CO2 -uitstoot.

Nieuwbouw en renovatie
Het compacte buitendeel kan op elke gewenste plaats worden gemonteerd zonder boren of graafwerkzaamheden. Voor de Hydrobox (binnendeel) is geen speciale technische ruimte of bijkomende infrastructuur, zoals schoorstenen, brandstoftanks of gasaansluitingen nodig. Een warmtepompsysteem kan worden aangesloten op alle genormaliseerde laagtemperatuur radiatoren, vloerverwarmingssystemen en ventilator convectoren en is daarom geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatie.Het systeem levert u naast verwarming optioneel het hele jaar door warm water voor badkamer en keuken en kan worden uitgerust met optionele koeling voor de hete zomermaanden.

Laag energieverbruik
De geavanceerde invertertechnologie van b.v. de warmtepompen van Daikin en de temperatuurregeling met een variabel instelpunt, verzekeren een nauwkeurige en betrouwbare regeling van de ruimtetemperatuur bij een uitzonderlijk laag energieverbruik. Het toepassen van een warmtepompsysteem  heeft een zeer gunstige invloed op de energieprestatiecoëfficiënt (EPC waarde) van uw woning, iets wat steeds belangrijker wordt omdat de overheid aan de nieuwbouw zelfs al een bepaalde EPC waarde van uw woning verplicht stelt. Lucht/water warmtepompen zijn eventueel ook beschikbaar voor het verwarmen van uw zwembad.

 

Hierboven ziet u het principe van de lucht/water warmtepomp: de verdamper(1) onttrekt warmte aan de buitenlucht. Dit wordt mogelijk gemaakt doordat de compressor(2) zorgt voor een lage druk in dit gedeelte van het systeem, waardoor het aanwezige koudemiddel gaat verdampen (in de verdamper) en de warmte in zich opneemt. Bij de condensor(3) wordt door de drukverhoging m.b.v. de compressor het koudemiddel op nog hogere temperatuur gebracht, waarna de warmte wordt afgegeven aan het water in de ketel. De cv-pomp zorgt dan weer voor het rondpompen van dit water in het systeem dat zo de warmte naar de laagtemperatuur radiotoren en/of de vloerverwarming transporteert waar deze wordt afgegeven aan de ruimte.

Bij lucht/lucht warmtepompen (airconditioners) is de ketel niet aanwezig maar blaast de lucht gewoon langs de lamellen van de verdamper, zodat aan de ene zijde warmte aan de lucht wordt onttrokken door de verdamper (binnen wanneer we gaan koelen) en aan de andere zijde warmte aan de lucht wordt afgegeven d.m.v. de condensor (hier buiten als we gaan koelen). Al onze geleverde airconditioners zijn standaard uitgerust met zo’n warmtepomp.

Contact

Wilt u meer informatie of een persoonlijk advies op maat? Neem contact met ons op.

    © 2024 Airco Groep Holland | Powered by iClicks