Waarom wij uw airco onderhouden

Als u een airco koopt bij Airco Groep Holland kunt u gebruik maken van onze diensten omtrent de installatie en het onderhoud van uw aircosysteem. Naast het vakkundig plaatsen, zorgt Airco Groep Holland er ook voor dat uw airconditioningsysteem  jaarlijks wordt gecontroleerd en onderhouden. Dit is erg belangrijk voor de veiligheid en de duurzaamheid van het apparaat. Onze airco’s zijn standaard van sterke, goede kwaliteit en voorzien van garantie. Toch is het erg belangrijk, net als bij alle elektrische apparaten, om het systeem minimaal eens per jaar te controleren. Hier geldt ook: hoe vroeger het euvel wordt ontdekt, hoe beter het is op te lossen.

Voordelen van het  jaarlijks onderhoud van uw airco:

  • Wanneer wij dit niet zouden doen bestaat de kans op ontwikkeling van ziekteverschijnselen (sick building syndrome) en allergieën.
  • Doordat uw airco jaarlijks wordt gereinigd en vervuiling wordt voorkomen kunt u tot wel 35% op uw energiekosten besparen, u verdient de onderhoudsbeurt dus voor een groot deel terug.
  • Wanneer u het systeem jaarlijks laat controleren zal de monteur eventuele ontstane problemen in een vroeger stadium kunnen opsporen. Hierdoor voorkomt u grotere problemen en kosten.
  • Bij een koudemiddeleninhoud van 3 kilo of meer is het zelfs verplicht om uw airco jaarlijks of soms zelfs frequenter te laten controleren en onderhouden door een gecertificeerde monteur.
  • De monteur houdt voor u het bijbehorend logboek bij. Hierdoor hoeft u zich niet druk te maken over eventuele inspecties van overheidswege en voldoet u aan alle eisen betreft airconditioners.

De specialisten van Airco Groep Holland zijn op de hoogte van alle wetten en regels omtrent het gebruik van airco’s op het werk. Mocht u vragen hebben of meer willen weten over de mogelijkheden dan kunt u te allen tijde contact met ons opnemen. In onze voorgaande blogs vindt u meer over de misverstanden over airco’s en andere tips voor de aanschaf van een airco. Als u geïnteresseerd bent in het aanschaffen van een airco, bekijk dan onze pagina met advies over airco kopen.

© 2024 Airco Groep Holland | Powered by iClicks