De veelzijdige functies van een airco

3 November, 2014 10:42

Het klinkt wellicht bekend: de sportschool waar het veel te warm is om het maximale uit uzelf te halen, het restaurant waar het te warm is om lekker te kunnen tafelen of uw zolderkamer waar de zon vol op staat en u zich niet goed op uw werk kunt concentreren. Iedereen is wel bekend met de oplossing die een airco biedt in deze situaties, maar een airco kan nog veel meer dan alleen een ruimte verkoelen of verwarmen. Zo kan een airco namelijk ook zuiveren, ontvochtigen en ventileren.

Verkoelen

De hoofdfunctie van een airco blijft het verkoelen van een ruimte. Dit kan een airco doen doordat de airco warme lucht aanzuigt en die door een ruimte leidt waar koudemiddel wordt verdampt. De warmte uit de lucht wordt voor het verdampingsproces gebruikt en vervolgens komt er koele lucht de airco uit. Om te voorkomen dat de airco tijdens zijn levensduur bijgevuld moet worden met koudemiddel, is een airco een gesloten systeem. Na het verdampen wordt het koudemiddel opgevangen en door de opgebouwde hogere druk van de compressor weer naar de condensor gestuwd. In deze condensor is het koudemiddel door zijn hogere druk nog heter geworden en wordt het door de ventilator die er lucht doorheen blaast afgekoeld.  De cyclus kan vervolgens weer opnieuw  beginnen.

AircosystemenVerwarmen

Met een airco kunt u de gewenste ruimte prima van warmte voorzien, doordat het koelproces wordt omgekeerd. De warmte wordt nu uit de buitenlucht onttrokken en binnen afgegeven. Dit kan tegenwoordig met een standaard airconditioner met warmtepomp van Airco Groep Holland zelfs tot een buitentemperatuur van -15⁰C!

Zuiveren / Ventileren

Een aircosysteem leent zich tevens perfect voor het ventileren en daarmee zuiveren van de lucht. Deze lucht die uit de airco komt is namelijk een stuk schoner door de fijnstof filters in het systeem. Stofdeeltjes zoals pollen, waar met name hooikoortspatiënten of mensen met allergieën last van hebben, worden zo gemakkelijk uit de lucht verwijderd. Daarnaast worden ook nare geurtjes van gas of rook uit de lucht verwijderd. Gewoonlijk recirculeert de airco de lucht maar bij de duurdere systemen is het ook mogelijk de ruimte met de airco van verse buitenlucht te voorzien.

Ontvochtigen

Ondanks dat Nederland geen geweldig klimaat heeft is het voordeel wel dat we te maken hebben met een hoge luchtvochtigheid. Dit wil zeggen dat de gevoelstemperatuur vaak een stuk hoger is, dan dat het daadwerkelijk is. Maar deze hoge luchtvochtigheid is bijvoorbeeld minder goed voor kostbare apparatuur zoals computers, televisies en harde schijven. Het vocht kan de apparatuur aantasten waardoor de spullen uiteindelijk kapot zou kunnen gaan. Een airco helpt bij het ontvochtigen van de lucht met behulp van het verdampingsproces in de airco.

Waar vind ik een goede airco?

Een airco heeft dus niet alleen een koel functie en een verwarmingsfunctie, maar ook een zuiverings-en  ontvochtigings functie. Mocht u nu last hebben van te veel stofdeeltjes in uw huis, of krijgt u uw bedrijf lastig geventileerd, dan is een airco dé oplossing voor u. www.aircogroep.nl biedt airco’s van topkwaliteit die compleet voor u geïnstalleerd worden. Tal van topairco’s worden aangeboden in verschillende modellen, toepassingen en prijscategorieën. Kijk voor meer informatie over airco’s op de website of neem telefonisch contact op met de Aircogroep door te bellen naar 023 - 822 44 24.

< Hoe werkt een airco? Met een airco de winter door! >

Reactie's

Er zijn nog geen opermkingen